Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΠΕΡΙ ΕΚΠΟΙΗΣΕΩΝ

Σήμερα συζητούνται σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών, τα επαίσχυντα νομοσχέδια περι εκποιήσεων.  Η ξενόδουλη κυβέρνηση Αναστασιάδη, αναζητά τη φόρμουλα ώστε να πείσει κυρίως το ΔΗ.ΚΟ και την ΕΔΕΚ να τα ψηφίσουν...

Όσο οι κύπριοι αναμένουν σαν πρόβατα επί σφαγή τις αποφάσεις που θα τους οδηγήσουν στην τελική καταστροφή και δεν κάνουν τίποτα, δεν αντιδρούν, δεν απαιτούν την αποχώρησή μας από το Ευρώ και τα μνημόνια, τότε η καταστροφική κυβέρνηση του Αναστασιάδη θα συνεχίσει να ανοσιουργεί κατά της πατρίδας.

Προσωπική μου άποψη και μακάρι να διαψευστώ είναι ότι τελικά θα "πειστούν" ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ να ψηφίσουν με μια φόρμουλα η οποία βασικά δεν θα αλλάζει σε τίποτα τα αρχικά νομοσχέδια.  Ίδωμεν...

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙ ΕΚΠΟΙΗΣΕΩΝ - ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ

Όπως έχουμε πληροφορηθεί το ΔΗΚΟ είπε τελικά ΟΧΙ στο νομοσχέδιο του Αναστασιάδη και των Τοκογλύφων περί εκποιήσεων,  άρα σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα το νομοσχέδιο της ξενοκρατούμενης κυβέρνησης του Αναστασιάδη δεν περνάει.

Όμως, η αλλαγή πολιτικής είναι επιβαλλόμενη άρα θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις οι οποίες να είναι προς αυτή την κατεύθυνση.  Όταν λέμε αλλαγή πολιτικής εννοούμε τις πολιτικές ανάπτυξης της Οικονομίας όχι με επιδόματα αλλά με δημιουργία θέσεων εργασίας.  Αυτό όμως επιβάλλει την έξοδό μας από το Ευρώ διότι μένοντας σε αυτό το γερμανικό νόμισμα δεν μας επιτρέπονται οι πολιτικές ανάπτυξης αλλά μας επιβάλλονται πολιτικές κλεψιάς καταθέσεων και υποχρεωτική πληρωμή δανειων και οφειλών από τους ανθρώπους που τους έπλειξε η κρίση που δημιουργήσε η πολιτική της ΕΕ.

Σήμερα στις 6 το απόγευμα οργανώσεις οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου.  Καλό είναι να είναι μαζική αυτή η συγκέντρωση και κυρίως να μην είναι μόνο μία, αλλά πολλές και μαζικές ώστε να πιεστεί ο Αναστασιάδης να παραιτηθεί πριν προκαλέσει περεταίρω κακό στην Κύπρο.  

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ - ΑΣ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Πριν μερικά χρόνια πολλοί ακαδημαϊκοί και ακαδημαϊκοί όπως ο Βασίλης Μαρκεζίνης, ο Νεοκλής Σαρρής, ο Γιάννης Μάζης, και πολλοί άλλοι υποστήριξαν ότι η καλύτερη και γι’ αυτό πιο ορθολογιστική εξωτερική απέναντι στην Τουρκία απαιτούσε γνώση της πολιτικής σκέψης των νέο-Οθωμανών ηγετών. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου είναι ο μέντορας της σύγχρονης εκδοχής του νέο-Οθωμανισμού.

Ποιος είναι ο Αχμέτ Νταβούτογλου

Γεννήθηκε το 1959 στο Ικόνιο της Τουρκίας. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομίας και του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου. Το 1990 ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του καριέρα ως επίκουρος καθηγητής στο Ισλαμικό Πανεπιστήμιο της Μαλαισίας. Μέχρι το 1993 ήταν επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του πανεπιστημίου. Το 1993 πήρε τον τίτλο του αναπληρωτή καθηγητή. Την περίοδο 1995-1999 δίδαξε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μαρμαρά στην Κωνσταντινούπολη. Την περίοδο 1998-2002 δίδαξε ως επισκέπτης καθηγητής στην Ακαδημία Ενόπλων Δυνάμεων και στην Πολεμική Ακαδημία.
Το 1999 ανακηρύχθηκε τακτικός καθηγητής. Την περίοδο 1999-2004 υπήρξε πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Μπέικεντ της Κωνσταντινούπολης, ενώ παράλληλα δίδασκε ως επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστημίου Μαρμαρά.
Στις 17 Ιανουαρίου 2003 με απόφαση του τότε Πρωθυπουργού, Αμπντουλάχ Γκιουλ πήρε το βαθμό του πρέσβη εκ προσωπικοτήτων. Υπήρξε σύμβουλος του Αμπντουλάχ Γκιουλ την περίοδο που ο τελευταίος ήταν Πρωθυπουργός (Νοέμβριος 2002-Μάρτιος 2003). Στη συνέχεια ανέλαβε σύμβουλος του Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Ερντογάν την Πρωτομαγιά του 2009 ορίστηκε εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Εξωτερικών, θέση την οποία ανέλαβε και μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2011.
Το βιβλίο του με τίτλο «Στρατηγικό Βάθος» που εκδόθηκε το 2001 έγινε αντικείμενο πολλών συζητήσεων στην Τουρκία και το εξωτερικό, αφού θεωρείται ότι περιλαμβάνει αναλύσεις παράλληλες προς τη διπλωματία που ασκεί εδώ και καιρό η τουρκική κυβέρνηση και έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως «στροφή προς την Ανατολή». Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει κάνει 82 εκδόσεις στην Τουρκία, ενώ έχει μεταφραστεί και στα ελληνικά.

Βουλευτής εξελέγη για πρώτη φορά στις εκλογές της 12ης Ιουνίου 2011. Είναι έγγαμος, πατέρας τεσσάρων παιδιών και γνωρίζει την αγγλική, τη γερμανική και την αραβική γλώσσα.

ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Ο ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΟΣ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

Αναλαμβάνει σήμερα την αρχηγία του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας ΑΚP ο μέχρι τώρα υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, είναι ο εμπνευστής του Νεο Οθωμανισμού.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο έως τώρα υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου αναμένεται να λάβει τον τίτλο του προέδρου του κυβερνώντος Κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) κατά τη διάρκεια έκτακτου συνεδρίου που θα διεξαχθεί σήμερα στην Άγκυρα.
Ο έως τώρα πρόεδρος του κόμματος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παραιτηθεί του ρόλου του πριν από την ορκωμοσία του ως νέος πρόεδρος της Τουρκίας σε τελετή που θα διεξαχθεί αύριο Πέμπτη. Ο Αχμέντ Νταβούτογλου θα αναλάβει επίσης τη σκυτάλη από τον Ερντογάν και ως πρωθυπουργός της χώρας.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή περίπου 30.000 υποστηρικτές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης αναμένεται να συμμετέχουν στο έκτακτο συνέδριο του συντηρητικού ισλαμικού AKP.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όρισε τον Νταβούτογλου διάδοχο του στην προεδρία του κόμματος και κατ’ επέκταση και στη θέση του πρωθυπουργού την περασμένη Πέμπτη. Ο Αχμέντ Νταβούτογλου αναμένεται να είναι και ο μοναδικός υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο για το έκτακτο συνέδριο. Ο Ερντογάν εξελέγη νέος πρόεδρος της Τουρκίας με 52% στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 10 Αυγούστου, μετά από 11 συνεχόμενα χρόνια ως πρωθυπουργός της χώρας.

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

ΑΡΧΙΣΕ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ

Ήδη τα καθεστωτικά μέσα άρχισαν την προπαγανδα του καθεστώτος Αναστασιάδη, προβάλλοντας απόψεις δήθεν συνδέσμων δανειοληπτών λέγοντας ότι πρέπει να ψηφιστεί το νομοσχέδιο του ξεπουλήματος των περιουσιών των Κυπρίων.  Μάλιστα ο Αναστασιάδης απείλησε εμας τους σώφρονες πολίτες ότι μετά τις εκποιήσεις περιουσιών θα λύσει και το Κυπριακό ξεπουλώντας ότι απομείνει στους Τούρκους.

Αν δεν αντιδράσουμε ο Αναστασιάδης και η παρέα του θα μας ξεπουλήσει και δεν θα το κατάλαβουμε.

Εμεις παλι θα καλέσουμε τα κόμματα του κοινοβουλίου να ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ το έκτρωμα Αναστασιάδη.  

ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΙΑΦΩΝΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ, ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΗΝ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ!

Οι τρείς υπουργοί που επέκριναν την οικονομική πολιτική της Γαλλίας, η οποία ακολουθώντας τις επιταγές της Γερμανίας επιβάλει τη λιτότητα στην Ε.Ε. και απογοητεύει τους πολίτες, όπως υποστήριξαν καταθέτοντας τις παραιτήσεις τους και προκαλώντας "σεισμό" στη Γαλλία, δήλωσαν πώς δεν θέλουν να είναι εκ νέου υπουργοί. Πρόκειται για τους, υπουργό Οικονομικών Αρνό Μοντεμπούρ, υπουργό Παιδείας Μπενουά Αμόν και υπουργό Πολιτισμού Ορελί Φιλιπέτι.

Μπράβο τους και ελπίζω να βρεθούν και κάποιοι πολιτικοί στην Κύπρο να μιμηθούν τους Γάλλους ομολόγους τους και να ξεφύγουν από τον ευρωμονόδρομο της λιτότητας και της κλεψιάς που επιβάλλει η ΕΕ. 

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΜΕ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Διαβάζουμε στα καθεστωτικά ΜΜΕ τα καταπτυστα νομοσχεδια περι εκποιήσεων - ξεπουλήματος των Κυπριακών περιουσιών.

Εμείς καλούμε τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ να τα ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ αλλά να εξηγήσουν στον κόσμο το γιατί και αυτή τη φορά ας μην πάρουμε καμμια δόση.  Δεν είμαστε ναρκομανείς να θέλουμε την δόση μας.

Επιτέλους ας ξυπνήσει ο κόσμος πια! ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΚΑΜΜΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, μέχρι τουλάχιστον να σταθεροποιηθεί και να αναπτυχθεί η Οικονομία είτε εντός είτε ΕΚΤΟΣ Ευρώ.


Στα 2 δυσεκατομμύρια τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που αφορουν κατοικίες σύμφωνα με καθεστωτικό ΜΜΕ

Σύμφωνα με την προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ τα μη εξυπηρετούμενα δάνει πουναφορούν κατοικίες ανήλθαν στο ποσό των 2 δυσεκατομμυρίων Ευρω.  Το λένε αυτό για να μας πουν ότι καλά κάνει η αξιοθρήνητη κυβέρνηση του Αναστασιάδη να εκποιήσει τις περιουσίες μας προς χάριν τραπεζιτών και ξένων.

ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΑ ΜΜΕ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ.

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΛΑΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Πηγή Wikipedia.

Κατα το βιογραφικό του ο νυν υπουργος ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ηλικίας 42 ετών δεν έχει δουλέψει στην ελεύθερη αγορά παρά μόνον στα κομματικά γραφεία του ΔΗΣΥ.  Αυτός ο άνθρωπος "διαπραγματεύεται" με την Τρόικα για τα οικονομικά του κράτους, και μετά μας απειλεί μαζί τον προϊστάμενο του Πρόεδρο Αναστασιάδη για τον επερχόμενο Αρμαγεδώνα που ενδεχομένως να έρθει αν δεν πουμε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ στους ξένους τοκογλύφους.  

Δείτε λοιπόν το Βιογραφικό του.

Ο Χάρης Γεωργιάδης, γεννήθηκε στις 9 Απριλίου του 1972, στη Λευκωσία. Σπούδασε στην Αγγλία, Οικονομικά και Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Reading της Μεγάλης Βρετανίας, από όπου αποφοίτησε το 1996. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Ινστιτούτο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Reading, μέχρι το 1998.
Εργάστηκε στον τουριστικό τομέα της Κύπρου. Στον ΔΗ.ΣΥ., υπηρέτησε ως Γραμματέας της Νεολαίας του κόμματος, ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ. Αμέσως μετά ανέλαβε πρόεδρος της Οργάνωσης των Νέων Επιστημόνων του κινήματος. Στην συνέχεια, ανέλαβε Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου του ΔΗ.ΣΥ., Νίκου Αναστασιάδη. Το 2009, διορίστηκε Εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, μέχρι την υπουργοποίησή του το 2013. Την ίδια περίοδο, συμμετείχε στον Τομέα Οικονομικών και Ανάπτυξης του ΔΗ.ΣΥ.
Το 2011, εξελέγη Βουλευτής Λευκωσίας για πρώτη φορά. Μετά την ανάληψη της Κυπριακής Προεδρίας από τον Νίκο Αναστασιάδη, παραιτήθηκε από την έδρα του για να συμμετέχει στην Κυβέρνηση.
Στις 2 Απριλίου 2013, τοποθετήθηκε Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, διαδεχόμενος τον παραιτηθέντα Μιχάλη Σαρρή.


ΕΡΩΤΗΣΗ:

Αν ήσουν επιχειρηματίας θα τον προσελάμβανες για Γενικό Διευθυντή?

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Ο Νίκος Αναστασίαδης που παριστάνει τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας αφού υπέκλεψε με ψεύδη τις ψήφους των Κυπρίων πολιτών, αποκάλυψε στην εφημερίδα του Υπουργού του Χάσικου ΑΛΗΘΕΙΑ, ότι τουρικές εταιρείες έδειξαν ενδιαφέρον για τα κοιτάσματα Φυσικού Αερίου της Κυπριακής ΑΟΖ.

Όπως καταλαβαίνουμε όλοι οι νοήμονες άνθρωποι που ζούμε στην Κύπρο αυτός ο κύριος ο αθεράπευτα υποστηρικτής του προδοτικού σχεδίου Αναν, ετοιμάζεται να πουλήσει αν δεν το έχει κάνει στα κρυφά και τον Φυσικό Πλούτο του νησιού που θα μπορούσε να μας ξελασπώσει οικονομικά αν είχαμε μια καλώς εννοούμενη εθνική κυβέρνηση.

Ας έχουμε τα μάτια μας ανοικτά και ας είμαστε επιτέλους να αντιδράσουμε στις αποφάσεις της ξενόδουλης κυβέρνησης της Κύπρου.

Α! Και ας μην περιμένουμε κάποια βοήθεια από την Κυβέρνηση του Σαμαρά γιατί αυτοί κάνουν χειρότερα από τον Αναστασιάδη στην Ελλάδα.  

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

ΚΥΠΡΟΣ: ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

Θεωρώ ότι η μόνη λύση είναι η διόρθωση του λάθους που κάναμε ακουσίως και μπήκαμε στο Ευρω.  Το Ευρώ είναι το νόμισμα που σχεδιάστηκε για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγάλων κρατών της τότε Ευρωπαΐκής Ένωσης σημερινής Τοκογλυφικής Τυρανικής Γερμανικής Ένωσης.

Με τον προδοτικό νόμο περί εκποιήσεων από την κυπριακή κυβέρνηση του Αναστασιάδη οι Τροικανοί γενικότερα οι Γερμανοι και λοιποί καρχαρίες της Ένωσης θέλουν να μας πάρουν τις περιουσίες γιατί κάναμε δάνεια όταν είχαμε δουλειές και ήμασταν και συνεπείς.

Συνεπώς για να ξεφύγουμε από την Τρόικα και τους λοιπούς τοκογλύφους είναι επιτακτική η έξοδος μας από την Ευρωζώνη και η άμεση αποκατάσταση των σχέσεων μας με την Ρωσσία.

Λύση σαφώς είναι και η απομάκρυνση του Αναστασιάδη από την Προεδρία και η διόρθωση της λανθασμένης ψήφου που του έδωσαν οι Κύπριοι πολίτες κάτι που δυστυχώς δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα και το Πολιτειακό Σύστημα.  Επίσης και η καταδίκη του ΔΗ.ΣΥ και όσους τον υποστηρίζουν από τον λαό.

Επίσης πρέπει να προσέξουμε τις πρακτικές προπαγάνδας που η Κυβέρνηση του Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ εξαπολύουν προς τους πολίτες μέσω των ΜΜΕ.  Πάντα πρέπει να είμαστε χίλιες φορές προσεκτικοί αν θα πιστέψουμε την είδηση που ακούμε ή ακόμα και βλέπουμε.  Η Έξοδος από το Ευρώ δεν σημαίνει ότι άμεσα θα λυθούν τα προβλήματά μας ΌΜΩΣ μετά από κάποιες δυσκολίες θα ανακάμψουμε και θα είμαστε κύριοι όπως πριν την εκλογή του Αναστασιάδη τουλάχιστον στο 72% της Κύπρου που μας απέμεινε.  

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.... Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ

Ανακοινώθηκαν σήμερα κάποια μέτρα - ημίμετρα για τους δανειολήπτες ώστε να πειστούν τα κοινοβουλευτικά κόμματα να υπερψηφίσουν τον νόμο - φονιά περί εκποιήσεων.
Τα μέτρα όπως διαβάζουμε είναι:

1. Την κατάργηση των προνομίων των τραπεζών που τους παρέχει ο Νόμος περί καταχρηστικών ρητρών. Δηλαδή, τροποποίηση του βασικού Νόμου με την οποία θα περιλαμβάνονται πλέον στις ρήτρες που μπορεί να θεωρηθούν ως καταχρηστικές και δραστηριότητες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

2. Την τροποποίηση του περί φιλελευθεροποίησης του επιτοκίου και συναφών θεμάτων Νόμο του 1999. Πιο συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο θα εφαρμόζεται πλέον σε όλες τις εν ισχύ συμβάσεις πιστωτικών διευκολύνσεων κατά την έναρξη της ισχύος του παρόντος Νόμου και σε όλες τις νέες συμβάσεις πιστωτικών διευκολύνσεων που συνάπτονται εφεξής. Καταργείται δηλαδή το δικαίωμα μονομερούς αύξησης του περιθωρίου επιτοκίου σε βάρος των δανειοληπτών.

3. Επιπλέον απαγορεύεται σε τράπεζες και άλλα πιστωτικά ιδρύματα να περιλάβουν σε νέα σύμβαση πιστωτική διευκόλυνσης ρήτρα που να τους παρέχει το μονομερές δικαίωμα αύξησης του περιθωρίου επιτοκίου κατά τη διάρκεια της σύμβασης.


4. Καθιερώνεται η διαφάνεια κατά τρόπο ώστε τα πιστωτικά ιδρύματα να υποχρεώνονται να ενημερώνουν τους οφειλέτες και τους εγγυητές για τυχόν αλλαγής το βασικό επιτόκιο, στο χρόνο καταβολής του τόκου, γενικά για οποιαδήποτε άλλη αλλαγή αφορά το βασικό επιτόκιο και για τις δόσεις του δανείου όταν αυτό μεταβάλλεται.  Επίσης, να παρουσιάζουν με διαφάνεια στην ιστοσελίδα τους τη μέθοδο υπολογισμού του βασικού επιτοκίου και της κάθε κατηγορίας βασικού επιτοκίου καθώς και τις συνθήκες και παραμέτρους που συμβάλλουν στη μεταβολή των βασικών επιτοκίων. Να δηλώνουν σαφώς στη δανειοληπτική σύμβαση και να ενημερώνουν κάθε οφειλέτη και εγγυητή κατά τη διαπραγμάτευση της σύμβασης για το επιτόκιο υπερημερίας που σε κάθε περίπτωση δεν θα υπερβαίνει το 2%, τον τρόπο υπολογισμού του και τις συνθήκες παύσης χρέωσης του.

5. Πρόσθετα η Κεντρική Τράπεζα ως η αρμόδια εποπτική Αρχή θα μπορεί να επιβάλει διοικητικό πρόστιμο σε οποιοδήποτε πιστωτικό ίδρυμα παρεμβαίνει ή δεν συμμορφώνεται με τις διατάξεις του Νόμου.


6. Την τροποποίηση του άρθρου 43.1 του Νόμου περί Εργασιών Πιστωτικών Ιδρυμάτων για τη συμπερίληψη στο άρθρο αυτό πρόνοιας για την ποινικοποίηση της παράλειψης συμμόρφωσης με τις οδηγίες που εκδίδονται δυνάμει του άρθρου 41.

7. Επίσης, τη συμπερίληψη στο Νόμο, δικαιώματος των δανειοληπτών επιπλέον των υφιστάμενων δικαιωμάτων που προβλέπονται στο Νόμο να καταγγέλλουν είτε στον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας είτε στον Γενικό Εισαγγελέα, την παραβίαση των προνοιών του Κώδικα Δεοντολογίας που προβλέπεται στο Νόμο περί τραπεζικών εργασιών ή οποιαδήποτε από τις οδηγίες του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας αναφορικά με την αναδιάρθρωση δανείων.


8. Εάν και εφόσον διαπιστωθεί από τον Γενικό Εισαγγελέα η ύπαρξη παραβίασης ή ότι δεν εφαρμόστηκαν οι πρόνοιες του Κώδικα Δεοντολογίας τότε η διαδικασία εκποίησης αναστέλλεται μέχρι την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας στο Δικαστήριο.

Τα πιο πάνω μέτρα - ημίμετρα, θα αποτελούσαν ένα πολύ καλό κώδικα νόμων - κωδίκων - κανονισμών όμως δεν λύνουν το πρόβλημα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δανειοληπτών δεν μπορούν να πληρώνουν αυτή την περίοδο λόγω της διάλυσης της Οικονομίας.  Συνεπώς οι εκποιήσεις θα γίνουν εαν περάσει ο τοκογλυφικός και συνάμα προδοτικός νόμος - εντολή των Ευρωπαίων που έχουν ως σκοπό την κατάκτηση και της υπόλοιπης νήσου. 

Ως σύνταξη θεωρούμε ότι οι εκποιήσεις θα έπρεπε να αφορούν τους πολίτες που έχουν δάνεια που αρχίζουν πάνω από τις 300,000 Ευρώ και αυτό με ρήτρες ασφαλείας ώστε να μην ξεπουληθούν και πάλι οι περιουσίες των πολιτών. 






Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Και τώρα τα πυρά μας προς τον Αναστασιάδη και την Ευρωπαϊκή Ένωση τους

Τί μέτρα ρε θα μας ανακοινώσεις αύριο που θα χρυσώνουν τάχα μου και δήθεν τις εκποιήσεις?
Αίσχος και ντροπή αν τα κόμματα της Βουλής καθίσουν και συζητήσουν πάλι μαζί με την επίορκη κυβέρνηση σου που εκτελεί τον λαό της Κύπρου σύμφωνα με τις εντολές που δέχεσε από την Τρόικα!

Και επίσης καιρός να μας ρωτήσετε αν θέλουμε να είμαστε στο Ευρώ.  Θεωρώ ότι πριν μπούμε στο Ευρώ περνούσαμε καλύτερα, πριν εκλέξουμε τον Αναστασιάδη είχαμε τους Ρώσους ως φίλους μας τα προηγούμενα 50 χρόνια και επί της προεδρίας του τους χάσαμε κι αυτούς προς χάρην των Ευρωπαίων και των Αμερικανών.  Και  ερωτώ τι καλό έχουμε δει απο Ευρωπαίους και Αμερικάνους? Την εισβολή του 1974;;; Γιατί με τις ευλογίες των πιο πάνω μπήκαν οι Τούρκοι.  Ας ξυπνήσουμε λοιπόν... Ως λαός, ως πολίτες.

Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Ο Τύπος παίζει άσχημα παιγνίδια

Πολύ εύκολα ακούμε και βλέπουμε από τα τηλεοπτικά, και ραδιοφωνικά κανάλια την προπαγάνδα της κυβέρνησης Αναστασιάδη στην Κύπρο και της Χούντας Σαμαρά και Βενιζέλου στην Ελλάδα.  Σε αυτό το σημείο πρέπει να πω ότι ακόμα δεν αποκαλώ την κυβέρνηση του Αναστασιάδη Χούντα γιατί ακόμα υπαρχουν αρκετοί κύπριοι πολίτες που την υποστηρίζουν! 

Λοιπόν τα κανάλια και κάποιες εφημερίδες επειδή μάλλον τα έχουν πάρει σας λένε ψέμματα... Μην τους πιστεύετε γιατί σε λιγες μέρες θα βρεθείτε και χωρις σπίτι και χωρις το οικοπεδάκι που σας άφησαν οι γονείς σας και σεις θα φωνάζετε ΖΗΤΩ Ο ΝΙΚΑΡΟΣ! Και μετά θα έχετε τον δρόμο για σπίτι σας και τον ουρανο για στέγη σας!

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ....

Εδώ και μέρες γίνεται μια διαπραγμάτευση για τις εκποιήσεις ακινήτων.  Πολύ αμφιβάλλω αν το έχουν πάρει χαμπάρι οι Κύπριοι.  Οι Κύπριοι που δίνουν σύμφωνα με τις έρευνες κοινής γνώμης υψηλή δημοτικότητα στον Πρόεδρο Ανανστασιάδη που θέλει να δώσει τα σπίτια και τα οικόπεδα τους στις Τράπεζες και μέσω των Τραπεζών στους συνεργάτες του τοκογλύφους.  Ξυπνήστε από τον λήθαργο αγαπητοί μου συμπατριώτες και δείτε την πραγματικότητα.  Όταν πέρναμε τα δάνεια είχαμε τις δουλείες μας, τα εισοδήματά μας και πληρώνανε τα δάνεια μας.  Είχαμε κυρίως τις "λιρούες" μας.  Μας απειλούν ότι αν δεν εκποιήσουν τα σπίτια μας και τα οικόπεδα μας θα χρεωμοπήσουμε.  Κι εγώ ερωτώ τι προτιμούμε ως λάος μια μη χρεοκοπημένη χωρα με κατοίκους που δεν θα είναι αφεντες στον τόπο τους;  Μια χώρα όπου ο Πρόεδρος της θα λέει συνεχώς ναι στους Ευρωπαίους τοκογλύφους;  Ας συζητήσουμε τι καλό είδαμε από την Ευρωπαική Ένωση. Και από το Ευρώ.  

Ο Αναστασιάδης και ηκυβέρνηση του είναι η καταστροφή μας, ΞΥΠΝΗΣΤΕ πριν δειτε να σας βγάζουν πάλι έξω απο τα σπίτια σας.