Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΕΡΔΙΣΕ Ή ΕΧΑΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ?

Αυτό είναι ένα ερώτημα που θα απαντηθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.  Το βέβαιο είναι ότι έγινε για πρώτη φορά διαπραγμάτευση με τους επαίσχυντους τοκογλύφους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Οι "πυροβολισμοί" που δέχεται η νέα Ελληνική Κυβέρνηση από την Παρασκευή δεν είναι τυχαίοι.  Ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδος υποσχέθηκε τα αυτονόητα και φαίνεται να μην μπορεί να τα τηρήσει λόγω της εμμονής της Ελλάδας για παραμονή στο Ευρώ.
Το καλό της καταρχήν συμφωνίας της Παρασκευής είναι ότι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι (δηλαδή οι Γερμανοί) έδωσαν την ευκαιρία στην Ελλάδα να τους παρουσιάσει το δικό της πρόγραμμα ανάκαμψης.  Μην ξεχνάμε ότι τους ζητάει δάνειο (κακώς κατά τη γνώμη μου) άρα μοιραία θα μπουν κάποιοι όροι.
Το ζήτημα όμως είναι αν μπορεί η Ελλάδα να σηκώσει περεταίρω δανεισμό αφού το μέχρι τώρα δάνειο της είναι όντως μη βιώσιμο, δηλαδή δεν μπορεί να το αποπληρώσει.  Στην ουσία η Ελλάδα έχει χρεωκοπήσει από το 2010 και το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει είναι να μετακινηθεί προς το δικό της νόμισμα.  ΠΡΟΣΟΧΗ! Βγαίνοντας από το Ευρώ δεν σημαίνει επουδενί ότι αποχωρείς και από την Ευρωπαϊκή 'Ενωση!

Αν η Ελλάδα γυρίσει στην Δραχμή ο πρώτος δύσκολος χρόνος για τους πολίτες θα αντικατασταθεί από ραγδαία ανάπτυξη έπειτα.  Συνεπώς, αφού οι Γερμανοί δεν δέκτηκαν αναπτυξιακούς όρους ώστε να μπορέσει η χώρα να αναπτυχθεί δηλαδή να αυξηθεί ο πλούτος της και αφού η νέα Ελληνική Κυβέρνηση εμμένει στο Ευρώ τότε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και για την ίδια την Κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό που αναγκαστικά θα πρέπει από το φθινόπωρο του 2015 να δεκτεί νέα μέτρα προς χάριν της εμμονής για παραμονή στο Ευρώ.  Σαφώς, αν αποτύχει η Κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα η κερδισμένη θα είναι η Χρυσή Αυγή και τότε οι Ευρωπαίοι θα έχουν να συνομιλούν εκτός από την κυρία Λε Πέν στη Γαλλία, και με τον κύριο Μιχαλολιάκο στην Ελλάδα.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου