Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

''H MEΡΚΕΛ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΗΛΥΚΟΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ''...

Για το αμερικανικό Forbes, τα τελευταία τέσσερα χρόνια  η Άνγκελα Μέρκελ είναι η ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο ενώ, ...
για τον σημαντικότερο υπουργό της, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η Γερμανίδα καγκελάριος είναι ο θηλυκός... Ναπολέων. 


«Η πολιτική που ακολουθεί η Γερμανίδα καγκελάριος παραπέμπει στον στρατηγό που κατέκτησε σχεδόν όλη την Ευρώπη το 19ο αιώνα», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung».

Το «δεξί χέρι» της Γερμανίδας καγκελαρίου εξήρε το ήθος αλλά και την στρατηγική που ακολουθεί η Μέρκελ, εντός κι εκτός της πατρίδας της.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου της γερμανικής εφημερίδας αν η Μέρκελ θα πρέπει να ανανεώσει την θητεία της στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) αλλά και στην καγκελαρία, την ώρα που δέχεται εντονότατες επικρίσεις της για τις παρεμβάσεις της στα εσωτερικά θέματα των άλλων χωρών, ο Σόιμπλε δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η καγκελάριος της Γερμανίας τα έχει πάει πολύ καλύτερα από πολλούς άλλους ηγέτες στην Ευρώπη», είπε ο Σόιμπλε προσθέτοντας πως, ο τρόπος με τον οποίο «διοικεί» τη χώρα της η Μέρκελ αλλά και ο τρόπος που κάνει τις δημόσιες εμφανίσεις της στο εξωτερικό, του θυμίζει τον Γάλλο αυτοκράτορα, Ναπολέοντα Βοναπάρτη. 

«Η Γερμανίδα καγκελάριος, πάντως, έχει λιγότερη δίψα για εξουσία σε σχέση με τον Ναπολέοντα», έσπευσε να διευκρινίσει ο Σόιμπλε. 

Να πούμε εδώ στον "αγαπημένο" Βόλφανγκ ότι το τέλος του Ναπολέωντος ήταν το η μάχη στο Βατερλώ.... Και επίσης όποτε η Γερμανία θέλει να εξουσιάσει την Ευρώπη όπως συμβαίνει και τώρα έχασε....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου